Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Nog geen duidelijkheid over treinen IC Direct

08-04-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
treinrails_snel_29.jpg
Het is nog niet duidelijk wanneer de treinen van de Intercity Direct weer kunnen rijden tussen Amsterdam en Breda. Dat liet een woordvoerder van de NS dinsdag weten. De NS riep eerder op de dag 18 locomotieven van de verbinding terug naar de werkplaats, omdat er mogelijk problemen waren met de stroomafnemer, het apparaat dat de elektriciteit van de bovenleiding haalt.
Zolang de treinen niet rijden, kunnen reizigers omrijden via ,,het conventionele spoor''.
Half uur sneller
De Intercity Direct rijdt over de hogesnelheidslijn, via Schiphol, het Groene Hart en Rotterdam. Een rit is een half uur sneller dan over het gewone spoor. De verbinding is de oude ,,binnenlandse Fyra'', zoals de NS het noemt, maar de NS gaf de lijn een nieuwe naam vanwege de problemen met de internationale Fyra.
Problemen
De problemen zijn bij Traxx-locomotieven van de Canadese fabrikant Bombardier. De NS gebruikt die al langer. Vorig jaar heeft de NS nog 19 van zulke locomotieven besteld. Het is nog niet bekend of de huidige problemen gevolgen hebben voor de nieuwe locomotieven. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!