Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Nog geen daling langdurige thuiszitters

19-02-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kind bank 930x520
Het aantal kinderen dat langer dan drie maanden niet naar school gaat, daalt nog niet. Dat blijkt uit schoolcijfers van vorig jaar die minister Arie Slob (Basis en Voortgezet Onderwijs) aan de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Aantal even groot

Vorig schooljaar ging het om ruim 4000 leerlingen. Het gaat bijvoorbeeld om kinderen die thuis problemen hebben of geen passende plek in het onderwijs vinden. Dat aantal is ongeveer even groot als voorgaande schooljaren. ,,Onacceptabel", aldus Slob. ,,De urgentie om dit probleem aan te pakken is onverminderd hoog."

Betere samenwerking

De inzet is om ervoor te zorgen dat in 2020 er geen kinderen langer dan drie maanden thuis zitten. Om dat te bereiken is in 2016 het Thuiszitterspact afgesloten tussen ministeries, onderwijssector en gemeenten.
Om langdurig thuiszitten terug te dringen zet Slob dit jaar in op onder meer betere samenwerking in de regio's en tussen onderwijs en jeugdhulp en betere toezicht op naleving van de Leerplichtwet door scholen. ANP

Meer over:

school, kinderen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!