Kassa

Nog eens 130 miljoen voor verpleeghuizen

15-09-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP_zorg ouderen_930x520
De regering trekt de komende vier jaar in totaal 130 miljoen euro uit om de zorg in verpleeghuizen te verbeteren. Het extra geld is opgenomen in de begroting voor volgend jaar, die volgende week officieel wordt gepresenteerd op Prinsjesdag. Het is bedoeld voor het aantrekken van nieuw personeel, via een wervingscampagne en omscholing. Dat bevestigen Haagse bronnen na berichtgeving in De Telegraaf.

Extra miljarden voor zorg

De verpleeghuiszorg is al langer een zorgenkindje in Den Haag. Na een aantal misstanden werden er nieuwe normen opgesteld waaraan verpleeghuizen moeten voldoen.
De komende jaren wordt structureel 2,1 miljard euro extra vrijgemaakt om de zorg te verbeteren. Dat geld is bedoeld om de naar schatting 70.000 mensen te betalen die extra nodig zijn. Met de extra 130 miljoen euro moeten er genoeg mensen worden gevonden om die arbeidsplekken te vullen. De extra miljoenen zijn alleen voor de komende vier jaar. Het is de bedoeling dat extra geld voor werving daarna niet meer nodig is. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

gerard van tol
gerard van tol15 sep. 2017 - 23:24

Dat geld zal wel weer gebruikt worden om ex-politici aan veel te duur betaalde baantjes te helpen.

asnel
asnel15 sep. 2017 - 18:34

En nu is het nieuwste beroep, hetgeen het goed doet, begrafenisondernemer. Zelfs de bakker heeft zich omgeschoold Wreed hé?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!