Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Nog altijd zit er te veel pvc in afval

11-12-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
PET flessen afval 930x520
Bijna een derde van de verpakkingen in het Nederlandse afval is niet of slecht herbruikbaar. Bovendien zitten er in het huisvuil nog steeds pvc-verpakkingen, hoewel deze kunststof al jaren geleden is uitgebannen vanwege de grote milieurisico’s. Dit staat in een studie die de universiteit van Wageningen maandag publiceert en waar Trouw over schrijft.
Dioxine extreem giftig
In pvc zitten chloor en schadelijke weekmakers. Bij verbranding van deze kunststof ontstaat het extreem giftige dioxine. Het wordt tijd, zegt de brancheorganisatie van afvalverwerkers, dat álle partijen in de vuilnisketen de handen ineen slaan om het recylingspercentage hoger te krijgen. En ook om pvc nu echt uit het afval te weren.
Meer aandacht voor recyclebaarheid
Volgens de Koninklijke Vereniging voor Afval- en Reinigingsmanagement (NVRD), waarin de gemeenten en de publieke afvalbedrijven verenigd zijn, moet er door fabrikanten al bij de ontwikkeling van verpakkingen meer aandacht zijn voor recyclebaarheid. Trouw/Mediawatch

Meer over:

afval, plastic, pvc
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!