Kassa

Nog altijd verboden kosten bij verhuurmakelaars

12-08-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
hypotheek woning huis 930 x 520
Verhuurmakelaars brengen klanten nog altijd 'bemiddelingskosten' in rekening, terwijl dat al meer dan een jaar verboden is. Dat stelt de Woonbond in dagblad de Stentor.
Boetes
Toezichthouder ACM kan verhuurmakelaars die de regels overtreden boetes opleggen van maximaal 900.000 euro. Een woordvoerder van de ACM zegt in de Stentor dat dat nog niet is gebeurd.
Dupe
Hoewel exacte cijfers ontbreken is duidelijk dat duizenden huurders hier jaarlijks de dupe van zijn, weet de Woonbond. ,,Er zijn nog steeds veel verhuurmakelaars die hoge kosten in rekening brengen aan nieuwe huurders. Ze noemen het alleen geen bemiddelingskosten meer maar bijvoorbeeld administratiekosten”, zegt een woordvoerder van de Woonbond in de krant.
Verboden
Sinds 1 juli 2016 mogen verhuurmakelaars die in opdracht van een verhuurder werken geen kosten meer in rekening brengen aan huurders. Daarmee wordt voorkomen dat zij van twee partijen courtage ontvangen.
Bron: Stentor/ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

opaplop
opaplop15 aug. 2017 - 11:20

Weet je wat ik niet snap, er staat: Hoewel de exacte cijfers ontbreken is het duidelijk dat duizenden huurders etc de dupe van worden. hoe kan je nu ergens de dupe van worden als het niet goed onderzocht is!!!!

nax
nax15 aug. 2017 - 10:41

Geld vlgs mij ook voor bemiddelaars zoals bvb bij Huurwoningen.nl.Zie je iets leuks dan kan je alleen na betaling reageren.Je reinste onzin.En dan is onzeker of het pand uberhaupt nog te huur staat

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!