Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

NMa waarschuwt notarissen

28 aug 2009
  •  
leestijd 1 minuten
3437664.jpg
Een groep notarissen die zich verzet tegen prijsvechters in de markt, heeft een waarschuwing gekregen van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa). Volgens de toezichthouder mogen de notarissen niet een algemene minimumkostprijs berekenen en die openbaar maken.
Notaris Anna de Vries, oprichter van de belangenvereniging De Nieuwe Stempel, bevestigde vrijdag berichtgeving hierover in Het Financieele Dagblad. De vereniging werd door De Vries opgericht omdat ze vindt dat de vrijemarktwerking in het notariaat te ver is doorgeslagen. De vereniging wilde notarissen die onder de te berekenen minimumkostprijs zitten, vragen waarom ze dat doen.
Volgens de Vries heeft de NMa de waarschuwing gedaan in een ,,open gesprek''. ,,Ze hebben gezegd: pas op, je mag geen inzicht geven in de concurrentiepositie van notarissen. Maar we mogen wel een zogenoemde benchmark opstellen. Dat is een overzicht van tarieven bij een grote groep notarissen. Maar voordat we dat publiceren, laten we onze juristen wel kijken of het voldoet aan alle regels.''
ANP

Meer over:

diginieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar