Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

NL Energie wil groeien met Dong

15-10-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
gas_003_01.jpeg
De Nederlandse Energie Maatschappij (ook bekend als NL Energie) wil door een megadeal met het Deense energieconcern Dong Energy de Nederlandse energiemarkt verder veroveren. Dong gaat elektriciteit en gas leveren aan de energiemaatschappij en neemt administratieve taken van het bedrijf over.
De huidige gasleverancier van de Nederlandse Energie Maatschappij is het Duitse RWE. Maar nadat RWE in 2009 concurrent Essent overnam, moest de nieuwkomer op de energiemarkt op zoek naar een nieuwe partner. Het omvangrijke contract met de Deense maatschappij stelt de levering van elektriciteit en gas, en daarmee de toekomst van het bedrijf, in elk geval voor de komende zes jaar zeker.
Consumenten zullen zeker wat merken van de deal, lichtte een woordvoerder vrijdag toe. ,,We gaan scherpere tarieven aanbieden.'' Momenteel heeft de Nederlandse Energie Maatschappij circa 570.000 klanten.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!