Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Nike stopt met productie golfclubs

04-08-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
golfbal 930x520
Sportreus Nike stopt met de productie van golfclubs en andere uitrusting voor de golfsport zoals tassen en ballen. Het Amerikaanse bedrijf kampt met een tanende interesse van consumenten in de sport. Wel blijft het golfschoenen en -kleding maken.
Slechtstpresterend
Nike zag de omzet in zijn golftak in het afgelopen boekjaar, dat liep tot en met mei, met ruim 8 procent dalen tot 706 miljoen dollar. Daarmee was het de slechtstpresterende divisie van de sportgigant. Ook in voorgaande jaren zag Nike de omzet bij golf al dalen.
Woods
Nike profiteerde jarenlang van de samenwerking met golflegende Tiger Woods. De naamdrager van een kledinglijn van Nike zette de sport de afgelopen decennia wereldwijd op de kaart. Maar van de dominantie van Woods van weleer is momenteel niet veel meer over. Ook raakte diens imago in het slop na een reeks schandalen.
Adidas
Eerder zette Nike-concurrent Adidas een groot deel van zijn golfdivisie ook al in de etalage, omdat het een rem op de winstgroei van de onderneming zet. ANP

Meer over:

sport, golf, nike, kleding
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!