Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Nike de fout in met hardloop-app

10-11-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
hardlopen_04.jpg
Sportartikelenfabrikant Nike heeft de wet overtreden door gebruikers van zijn hardloop-app onvoldoende te informeren over de verwerking van gevoelige gezondheidsgegevens. Volgens het College bescherming persoonsgegevens (CBP) gaat het om data zoals gewicht, lengte en hoe vaak en intensief mensen sporten.
Voor de verwerking van deze gegevens, die iets zeggen over de gezondheid en levensverwachting, had Nike ,,uitdrukkelijke toestemming'' moeten vragen aan de gebruiker.
,,Gebruik je de app, dan weet Nike dus bijvoorbeeld wat je weegt, hoeveel calorieën je ongeveer verbrandt, hoeveel, hoe vaak en hoe intensief je sport. Nike bewaart de sportieve prestaties van de app-gebruikers over langere tijd. Nike kan hieruit bijvoorbeeld opmaken of je conditie vooruit- of achteruitgaat'', aldus het CBP.
Het gaat om de 'Nike+ Running app', die wereldwijd tot 50 miljoen keer is gedownload. Nike heeft inmiddels maatregelen getroffen om gebruikers beter te informeren. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!