Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Nijmeegse kunst over de mobiel

18-03-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
mobiel_08.jpg
Gebruikers van moderne mobiele telefoons als de iPhone 3GS kunnen in Nijmegen gratis informatie opvragen over kunstwerken die daar op straat staan. Nijmegen is naar eigen zeggen de eerste gemeente in Nederland die deze service gratis aanbiedt aan inwoners en toeristen. Dat meldde de gemeente donderdag.
Belangstellenden kunnen gegevens opvragen over vierhonderd Nijmeegse kunstwerken. Op hun scherm krijgen gebruikers informatie te zien over de kunstenaar, de titel van het werk en andere wetenswaardigheden. De gebruikte techniek maakt gebruik van 'toegevoegde realiteit': gebruikers kunnen de camera van hun telefoon op het kunstwerk richten en krijgen dan meteen de informatie te zien. De informatie is afkomstig uit een speciaal samengestelde database. Het unieke van de service is dat belangstellenden geen vaste kunstwandelroute hoeven te volgen, aldus de gemeente. De stad wil in de toekomst meer van dit soort mobiele applicaties aanbieden.  ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!