Kassa

Nieuws: Kamervragen Interbank en toch hulp voor Annie Levering

21-05-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Fallback image for card
Deze week in het nieuws: er worden Kamervragen gesteld naar aanleiding van onze uitzendingen over Interbank. Ook: Annie Levering (die we dit jaar volgden) krijgt toch de huishoudelijke hulp die ze nodig heeft.
Kamervragen naar aanleiding van uitzendingen Interbank
Afgelopen weken ging het in de uitzending over de wurgkredieten van Interbank. Mensen lossen jarenlang duizenden euro’s af voor een doorlopend krediet, maar lossen nauwelijks af omdat de rente alleen maar stijgt. Vorige week zat Interbank hier in de studio om tekst en uitleg te geven. Deze week stelde PvdA-kamerlid Henk Nijboer naar aanleiding van onze uitzending vragen aan minister Dijsselbloem over de wurgkredieten. De (commercieel) directeur van Interbank beloofde vorige week om alle dossiers van mensen die zich meldden, nog eens te bekijken. In het najaar komt Interbank vertellen over het resultaat. 
Annie Levering krijgt toch huishoudelijke hulp
Wij volgden het afgelopen jaar vijf mensen over de veranderingen in de zorg. Zo mocht Annie Levering uit Utrecht haar huishoudelijke hulp nog maar twee uur per week inhuren in plaats van zes uur. Deze week besliste de Hoge Raad dat huishoudelijke hulp een taak van de gemeente is. Die moet maatwerk bieden en bij iedere cliënt onderzoek doen. Er mag dus niet zomaar worden bezuinigd op de huishoudelijke hulp. Goed nieuws dus voor Annie Levering!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (3)

snuffelbaard
snuffelbaard1 jun. 2016 - 11:23

Ik begrijp de Nederlandse Bank en ook AFM niet: dit moet toch niet kunnen??? Ik ga ook een bank beginnen..

taco de bruin
taco de bruin30 mei 2016 - 10:41

Aangezien ik geen antwoord van Kassa zie, zal ik mij voor de zekerheid aanmelden bij Interbank met het verzoek om mijn dossier / lening / akte van Cessie tegen het licht te houden.Om te kijken of hier een markt conforme oplossing voor bespreekbaar is Taco de BruinHillegom

taco de bruin
taco de bruin26 mei 2016 - 13:17

Dus iedereen die zich meldt wordt naar gekeken, maar mensen die om wat voor reden dan ook niet hebben gemeld worden niet geholpen?Ik heb zelf een krediet bij Interbank en betaal 325 per 4 weken middels een soort van loonbeslag dit krediet af tegen een rente van een dikke 13 procent (akte van Sessie)Ik betwijfel of de akte van Sessie (zonder tussenkomst van notaris o.i.d.) rechtmatig is Ik ben diverse malen door IB benaderd om MEER af te lossen.Nu de rente significant omlaag is gegaan heb ik IB via mail verzocht dat ik nu meer kan aflossen mits IB de rente verlaagd naar de markt conforme rente.Dus IK geef de oplossing, IB reageert niet meer.IB werkt ook vaak onder Mahuco en waarschijnlijk nog andere namen, waardoor dit de indruk wekt dat lopende leningen onderling worden verkocht.Ben ik bij deze aangemeld om mijn dossier te bekijken of moet dit via een andere weg?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!