Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Nieuwe Zoom-accounts nu al te koop op de zwarte markt

14-04-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
cybercrime hacker 1127
Op de zwarte markt wordt al op grote schaal gehandeld in gestolen accounts van de vergaderapp Zoom. Beveiliger Cyble ontdekte dat en kocht voor een schijntje de inloggegevens van ongeveer 530.000 gebruikers. Dat gebeurde op marktplaatsen op het dark web, het verborgen deel van het internet. Dat melden zakenblad Forbes en de techsite BleepingComputer.com.
Door het coronavirus werken veel mensen vanuit huis. Ze vergaderen met collega's via een dienst als Zoom, dat er in korte tijd veel gebruikers bij heeft gekregen. Voor de nieuwe accounts kiezen de nieuwkomers er vaak voor oude wachtwoorden te hergebruiken, want die zijn eenvoudig te onthouden. Het probleem is dat de wachtwoorden daar soms al op straat zijn komen te liggen. Hackers proberen of ze met diezelfde wachtwoorden ook op andere plekken binnen kunnen komen, zoals bij Zoom. Soms lukt dat.

Verkoop van gegevens

Die geslaagde inlogpogingen komen in een database te staan. Die hackers verkopen die lijsten door en verdienen daar geld aan. In sommige gevallen geven ze de inloggegevens van Zoom zelf gratis weg, om reclame voor zichzelf te maken. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!