Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Nieuwe trend: Vluchten afstemmen op budget

27-05-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vliegtuig_binnenkant2.jpg
Er zijn steeds meer luchtvaartmaatschappijen die het op hun website mogelijk maken om niet alleen op bestemming, maar ook op budget te zoeken. Je zoekt niet langer op bestemming, maar op hoeveel geld je wilt uitgeven aan je ticket. 
Zoeken op budget
EasyJet maakte het een half jaar geleden al mogelijk om op vliegreizen af te stemmen op een bepaald budget. Daarna volgden zowel RyanAir als KLM. Met behulp van deze tool kunnen reizigers zien waar een vliegtuig hen in de gewenste reisperiode voor een bepaalde prijs naartoe kan brengen. 
Zoekmachine
Daarnaast lanceerde maandag het Nederlandse bedrijf GeniusTravel de zoekmachine Geniusflight.com. Deze zoekmachine doorzoekt de tarieven van ongeveer duizend luchtvaartmaatschappijen wereldwijd en vergelijkt deze met het door jou ingevoerde budget. Deze zoekmachine werkt veelal als inspiratiebron. Zo kom je er op deze manier achter dat je voor slechts 150 euro naar Moskou kan vliegen. 
Weflycheap.nl
Een ander alternatief is de website weflycheap.nl. Deze site zoekt op de allerlaagste prijzen, waarbij de datum vast staat. Zo boek je op dit moment een retourtje naar Santiago voor 559 euro. 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!