Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Nieuwe Tesla kan verder op sterkere batterij

24-08-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Tesla930x520
Autofabrikant Tesla komt met nieuwe modellen die dankzij een sterkere batterij verder kunnen rijden dan hun voorgangers. Dat maakte de fabrikant van elektrische auto's dinsdag bekend.
315 mijl
De Models S-sedan en de Model X-suv kunnen met de nieuwe batterij 315 mijl (507 kilometer) afleggen voordat ze weer moeten worden opgeladen, zei Tesla-topman Elon Musk bij de presentatie van de nieuwe modellen. De reikwijdte van Tesla's bedraagt nu zo'n 210 tot 270 mijl.
'Snelste auto'
De nieuwe batterij maakt de nieuwe Model S volgens Musk ook de snelste auto ter wereld. De sedan zou volgens hem in 2,5 seconden kunnen optrekken van 0 tot 100 kilometer (60 mijl) per uur. Porsche en Ferrari hebben in het verleden snellere auto's gemaakt, gaf Tesla toe. Maar die zijn inmiddels uit productie gehaald.
Krappe winst
De berichten van Tesla werden in de markt met enige teleurstelling ontvangen. Nadat Musk in een tweet had aangekondigd dat er nieuws zou komen, liep de koers van het aandeel Tesla flink op. De meeste winst verdampte na de bekendmakingen echter. Tesla sloot de handelsdag af met een krappe plus van 1 procent, na een aanvankelijke winst van bijna 3 procent. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!