Kassa

Nieuwe stakingen op Duitse luchthavens

20-03-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vliegtuig_airbusa380.jpg
Nieuwe stakingen op Duitse luchthavens dreigen. Vakbond Verdi heeft medewerkers van luchtvaartmaatschappij Lufthansa opgeroepen om komende donderdag het werk neer te leggen.
Vluchten vervallen
De maatschappij heeft aangekondigd alle vluchten in Duitsland en de rest van Europa te schrappen. Het gaat om vliegreizen op donderdagochtend tussen 05.00 en 12.00 uur. Lufthansa maakte bekend dat ongeveer 500 vluchten vervallen. Ongeveer 50.000 reizigers zijn getroffen. Zij kunnen hun vliegtickets omzetten in treinkaartjes. Vliegreizen buiten Europa vanuit Frankfurt, München en Düsseldorf gaan zo veel mogelijk door.
Het is de zoveelste keer dat Duitsland te maken krijgt met stakingen in het luchtverkeer. Afgelopen tijd legde het veiligheidspersoneel op de luchthavens al een aantal keer het werk neer. In september zorgde een staking voor 1000 geschrapte vluchten.
Eisen
De 33.000 werknemers van Lufthansa willen een loonsverhoging van 5,2 procent en een beter ontslagrecht. Aankomende vrijdag onderhandelt vakbond Verdi met Lufthansa.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!