Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 19 september om 19:20npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Nieuwe staatssecretaris Toeslagen in gesprek met gedupeerden

29 jan 2020
  •  
leestijd 1 minuten
rekeningen 1127
De nieuwe staatssecretaris ‘Toeslagen’ Alexandra van Huffelen, die is aangesteld om de toeslagenaffaire in goede banen te leiden, gaat vandaag al meteen in gesprek gedupeerden. Dat heeft de D66-politica in een eerste gesprek met Mark Rutte toegezegd.
Van Huffelen vervangt samen met Hans Vijlbrief, die verantwoordelijk zal zijn voor de Belastingdienst en het fiscale beleid, de afgetreden staatssecretaris Menno Snel. Die trad af vanwege de toeslagenaffaire waarbij duizenden mensen onterecht werden beschuldigd van fraude. Duizenden ouders raakten niet alleen hun kinderopvangtoeslag kwijt, ze moesten ook eerder ontvangen toeslag terugbetalen. Veel van hen kwamen daardoor in grote financiële problemen.

Korte termijn

Voorlopig wil van Huffelen zich richten op kortetermijnmaatregelen. Het echte werk kan volgens de bewindsvrouw pas het volgend kabinet echt gewijzigd kunnen worden. Hans Vijlbrief zegt van de belastingdienst weer “de beste dienst ter wereld” moet worden.
Wopke Hoekstra, die Menno Snel tijdelijk verving, maakte al een plan voor een reorganisatie van de dienst. Daar zal Vijlbrief zich de komende tijd op richten. Ook hij heeft aan dat het volgende kabinet hierin pas echt stappen kan maken. ANP

Meer over:

, ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!