Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Nieuwe snelle treinverbinding Amsterdam-Lille

12-04-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
thalys_04.jpg
Treinreizigers kunnen sinds zaterdag rechtstreeks met de hogesnelheidstrein van Amsterdam Centraal, via Brussel, naar Lille. De reis duurt 2 uur en 40 minuten en wordt uitgevoerd door Thalys in samenwerking met NS Hispeed. Dat liet NS Hispeed zaterdag weten.
Frequentie
De trein rijdt via Schiphol, Rotterdam, Antwerpen, Brussel-Zuid en komt aan op Station Lille-Europe. Op werkdagen rijdt de trein twee keer per dag, aldus NS Hispeed. Reizigers kunnen vanuit Lille ook eenvoudig verder reizen naar onder andere Londen, Marseille en Lyon.
Netwerk
,,Onze klanten kunnen nu dagelijks rechtstreeks naar Lille. Dat is een mooie uitbreiding naast steden als Parijs, Brussel, Berlijn, Keulen, Antwerpen en Frankfurt, die ook zonder overstap te bereiken zijn'', aldus directeur Marjon Kaper van NS Hispeed.
Knooppunt
Lille heeft een rijke historie en biedt een mix van Vlaamse en Franse cultuur. Het nieuwe stationsgebied Euralille is onder andere ontworpen door de Nederlandse architect Rem Koolhaas. Sinds de opening van het nieuwe station Lille-Europe is de stad een belangrijk spoorknooppunt in Europa.
ANP

Meer over:

thalys, lille, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!