Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 26 september om 19:05npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Nieuwe schijf van vijf van Voedingscentrum

3 feb 2016
  •  
leestijd 1 minuten
voedsel1_930x520
Het Voedingscentrum gaat de schijf van vijf aanpassen. De schijf van vijf is een advies over een gezond, veilig en duurzamer eetpatroon.  De nieuwe adviezen worden gepresenteerd op 22 maart.
Richtlijnen
Hiermee vertaalt het Voedingscentrum de zogeheten richtlijnen goede voeding van de gezondheidsraad, die vorig jaar werden gepresenteerd. Tot nu toe adviseerde het centrum om vooral veel groenten, fruit en volkoren producten te eten, voldoende zuivel te drinken, vlees of vleesvervangers of vis te eten en zachte vetten en olie te gebruiken.
Aanvullende adviezen
In de nieuwe schijf van vijf staan aanvullingen die eventueel nu al kunnen worden toegepast op de huidige schijf van vijf. In de adviezen staan onder andere dat men meer peulvruchten moet eten en dagelijks meer ongezouten noten en zwarte of groene thee. Opvallend is dat wordt geadviseerd om minder vruchtensappen te drinken. 
Nieuwe inzichten
Het Voedingscentrum gaat deze bestaande en nieuwe adviezen van de Gezondheidsraad in een zo kort mogelijke periode verwerken in een nieuwe Schijf van Vijf. De komende maanden zullen we de nieuwe inzichten doorrekenen, en aanvullen met adviezen om tot een volwaardig voedingspatroon te komen. De nieuwe adviezen worden gepresenteerd op 22 maart.
Wilt u meer weten over de huidige en nieuwe schrijf van vijf? Kijk dan hier . ANP/Voedingscentrum

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!