Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Voedselproducenten mogen voortaan ook gele meelworm in eten gebruiken

04-05-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
796 keer bekeken
  •  
koek
Het is binnenkort mogelijk om eten te kopen waarin gele meelworm verwerkt is. De EU-landen stemden dinsdag in met een voorstel om de worm toe te staan voor menselijke consumptie. Het is voor het eerst dat dit bij een insect gebeurt.
Hoewel we dus over een meelworm spreken, is het eigenlijk geen worm, maar een larf van een meeltor. Het wordt gegeten als tussendoortje, maar kan ook worden gebruikt als ingrediënt voor bijvoorbeeld pasta of koekjes.

Vleesvervanger

Het goedkeuren van de meelworm moet Europese landen helpen in de missie om de vleesconsumptie terug te brengen. Meelwormen zijn rijk aan eiwitten. Daardoor worden ze gezien als een van de belangrijke vervangers van vlees.
Hoewel insecten als de gele meelworm in andere delen van de wereld al gretig aftrek vinden, is de consumptie in Europa nog gering. Daar moet verandering in komen, vinden politici als landbouwminister Carola Schouten. Het eten van insecten trekt een minder zware wissel op milieu en klimaat dan van bijvoorbeeld rundvlees.

Even geduld a.u.b

Voordat het helemaal legaal is om meelwormkoekjes te verkopen moeten er nog een aantal formaliteiten afgerond worden, laat de Europese Commissie weten. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!