Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Nieuwe richtlijnen online verkoop van neusspray en paracetamol

21-01-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
733 keer bekeken
  •  
medicijnen verpakkingen blisterverpakking 1127

Doordat steeds meer mensen online hun aankopen doen, hebben supermarkten nieuwe afspraken gemaakt over verantwoordelijke online verkoop van zelfverzorgingsmiddelen. Het doel is om consumenten ook online van beter advies te kunnen voorzien. 

Bij online winkelen is het mogelijk om met slechts één muisklik producten als neussprays en paracetamols toe te voegen aan de winkelmand. Tevens kan de consument niet gemakkelijk informatie inwinnen over verantwoordelijk gebruik van de geneesmiddelen, waar dat in de fysieke winkel wél kan. 

Meer informatie

Nu hebben de supers gezamenlijk besloten om ook online meer mogelijkheden te bieden om gemakkelijk informatie in te winnen over het product en het gebruik ervan. Als consumenten dan toch nog vragen hebben, wordt er doorverwezen naar een informatiewebsite. Dit blijkt uit de nieuwe richtlijn van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL). 

UAD-geneesmiddelen

Verder geeft de richtlijn invulling aan de extra wettelijke verplichtingen voor de verkoop van zogenaamde ‘UAD-geneesmiddelen’*.ANP

* UAD-geneesmiddelen zijn geneesmiddelen die alleen verkocht mogen worden als een gediplomeerd drogist aanwezig is.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!