Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Nieuwe regeling opzeggen schadeverzekering onbekend

02-03-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
signing_the_contract_359x210.jpg
Per 1 maart kan iedereen zijn lopende schadeverzekering dagelijks opzeggen, nadat de contractvervaldatum is verstreken. De helft van alle huishoudens in Nederland is echter niet op de hoogte van deze verandering in verzekeringland, meldt de Verzekeringssite op basis van een onderzoek van TNO NIPO.
Maatschappijen moeten hun klanten voortaan tijdig melden op welke datum de polis afloopt. Een polis wordt standaard met een contracttermijn van één jaar aangeboden. Na het eerste jaar is de verzekering dagelijks opzegbaar met een opzegtermijn van één maand. Vanaf 1 maart 2010 kunnen Nederlanders ook hun lopende verzekering na de contractvervaldatum dagelijks opzeggen.
Niet alle verzekeraars doen mee
De nieuwe regeling is van toepassing op de meeste schadeverzekeringen, zoals bijvoorbeeld auto-, inboedel- en reisverzekeringen. Verzekeraars die niet zijn aangesloten bij het Verbond hebben géén verplichtingen ( bekijk op deze pagina welke verzekeraars wel zijn aangesloten bij het Verbond). Onder andere telefoonverzekeraars en kredietbeschermers kunnen nog altijd stilzwijgend contracten verlengen.
Ook zijn hun polissen na het eerste jaar niet dagelijks opzegbaar. Uit onderzoek van Verzekeringssite.nl blijkt dat negen van de tien huishoudens wil dat de regeling voor alle schadeverzekeringen van alle maatschappijen gaat gelden. Bron: Verzekeringssite.nl

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!