Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Nieuwe regelgeving maakt einde aan extra kosten 088-nummers

04-04-2011
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
9082 keer bekeken
  •  
Mobiel_bellen_01.jpeg
Veel bedrijven, ziekenhuizen en scholen zijn tegenwoordig bereikbaar op een 088-nummer. Maar mobiele bellers kunnen soms onaangenaam verrast worden als zij naar een 088-nummer hebben gebeld. Het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie laat weten bezig te zijn met regelgeving voor 088-nummers. Als er geen redenen zijn voor hogere kosten dan mogen providers volgens de nieuwe regels straks niet meer rekenen voor bellen naar een 088-nummer dan voor naar een 020-nummer. De 088-nummers zijn in het leven geroepen voor bedrijven die bijvoorbeeld meerdere vestigingen in het land hebben en graag via één centraal punt bereikbaar willen zijn. De kosten voor het bellen naar een 088-nummer zijn vergelijkbaar met normale nummers, zoals 020- en 050-nummers.
Mobiele bellers zijn soms echter onaangenaam verrast als zij naar een 088-nummer hebben gebeld. Verschillende mobiele telefoonproviders blijken de nummers namelijk buiten de bundel te rekenen. Dat betekent dat u dan in plaats van een paar cent per minuut een bedrag van 25 tot 30 cent per minuut betaalt. Kassa heeft een reactie gevraagd aan alle providers die 088-nummers buiten de bundel rekenen. T-Mobile geeft aan dat per 4 april 088-nummers in het iPhone abonnement wel binnen de bundel vallen. Dit geldt alleen voor nieuwe klanten en klanten die oversluiten. Voor het Relax abonnement is dit al het geval. De overige abonnementen blijven 088-nummers buiten de bundel rekenen. MTV Mobile, Tele2 en Simyo melden dat ze ook de 088-nummers normaal afrekenen, maar dat het fout in de tariefinformatie staat. Ben, Simpel en Hyves Mobile blijven de 088-nummers wel buiten de bundel rekenen. Bij de overige providers vallen de 088-nummers binnen de bundel. De nieuwe regelgeving is goed nieuws volgens Martijn van Dam, Tweede Kamerlid voor de PvdA. ‘Het betekent dat er straks voor dit soort nummers geen extra kosten meer mogen worden gerekend. En dit geldt niet alleen voor 088-nummers. De de regels moeten ook een einde maken aan de extra kosten voor 0900-nummers’. Het is de bedoeling dat de nieuwe regelgeving nog dit jaar wordt ingevoerd.
Als u bent ingelogd, kunt u hieronder meediscussiëren.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!