Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Nieuwe prijsvergelijker voor supermarkten online

02-05-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
supermarkt1_14.jpg
Er is een nieuwe prijsvergelijkingswebsite voor het vergelijken boodschappen. Op SupermarktX.nl kunnen consumenten per product zien welke winkel het goedkoopst is.
Testfase
Op de nieuwe website, die nog in een testfase zit, kunnen consumenten momenteel alleen prijzen van koffie, thee, frisdrank en sappen vergelijken. Supermarkt X hoopt tegen het einde van de zomer het hele assortiment van de winkelketens op de website te hebben. Mede-oprichter Thijs van der Tuin hoopt door samenwerkingen met de supermarkten de prijsveranderingen in de toekomst niet zelf in de gaten te hoeven houden. Hij stelt dat supermarkten ook baat hebben bij een samenwerking wanneer Supermarkt X consumenten de mogelijkheid biedt om online hun boodschappen te bestellen.
Supermarktketens
Op dit moment kunnen consumenten prijzen vergelijken van Albert Heijn, Boni, Coop, Dekamarkt, Hoogvliet, Plus, Spar, Vomar, en het Eindhovense initiatief Superdirect. Volgens Supermarkt X beslaat de website daarmee 60 procent van de markt. Wanneer Jumbo wordt toegevoegd komt de dekking volgens de website op 80 procent.
Bron: Metronieuws / Levensmiddelenkrant.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!