Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Nieuwe kip' komt er wellicht toch niet

20-01-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
plofkip_14.jpg
Afspraken over de 'kip van morgen', een graadje diervriendelijker dan de klassieke plofkip, zijn illegaal. Dat zou staan in een conceptrapport van de mededingingspolitie Autoriteit Consument en Markt (ACM) waar vakblad De Boerderij de hand op heeft gelegd. Dat meldt de Volkskrant.
Overtreding van de mededingingswet
Volgens de ACM is het rapport nog niet definitief. Maar volgens De Boerderij zijn de afspraken gekwalificeerd als een overtreding van de mededingingswet.
Begin 2013 maakten supermarkten, boerenorganisaties en slachterijen afspraken om een 'nieuwe' kip te introduceren die een eind zou moeten maken aan de verguisde plofkip. De supermarkten, verenigd in het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL), boerenorganisaties als LTO Nederland en organisaties van de vleesindustrie zetten hun handtekening onder de 'Kip van Morgen'. Die zou iets meer ruimte krijgen dan de plofkip, iets langer leven en een beetje meer nachtrust krijgen. ANP/Volkskrant
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!