Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Kassa lanceert online serie De Klimaatverkenners

04-10-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
500_klimaatverkenners-954503
Hoe kun je zo duurzaam mogelijk een huisdier houden? Wat doe je met je oude mobieltje? En hoe kun je het milieuvriendelijkst groente en fruit eten? Amber Kortzorg en Nina van Hattum zoeken het uit in de nieuwe online serie 'De Klimaatverkenners' van KASSA.
In deze vijfdelige serie bieden Amber en Nina feiten over de impact van dagelijkse handelingen op het milieu en geven ze tips om zelf de eerste stappen te zetten naar een duurzamer leven. De twee presentatoren doen zelf proefjes om hun kennis te testen en laten elke aflevering een panel aan het woord dat vragen beantwoordt over het topic van die week.

‘Tikkie chaotisch’

Amber: "Ik droom er al jaren van een vrolijk en informatief programma te maken over duurzaamheid dat geen doemscenario's schetst. We hopen mensen positief te verrassen, te vermaken én tegelijkertijd aan het denken te zetten." Nina: "De Klimaatverkenners is een opgewekte en soms tikkie chaotische serie waarmee we kijkers willen inspireren om net iets vaker voor duurzame oplossingen te kiezen."
In de eerste aflevering van De Klimaatverkenners wordt er ingezoomd op huisdieren en hun invloed op het klimaat. We doen er zelf alles aan om een duurzamer leven te leiden, maar hoe zit het eigenlijk met onze parkieten, goudvissen en trouwe viervoeters? Amber en Nina onderzoeken welk huisdier het minst vervuilend is en kijken naar alternatieve diervoeding. Vinden honden het minder lekker als hun brokken van insecten zijn gemaakt in plaats van vlees, of maakt dit ze eigenlijk helemaal niks uit?
De Klimaatverkenners is vanaf 7 oktober te zien op onze website.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!