Kassa

Kassa lanceert online serie De Klimaatverkenners

  •  
04-10-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
500_klimaatverkenners-954503
Hoe kun je zo duurzaam mogelijk een huisdier houden? Wat doe je met je oude mobieltje? En hoe kun je het milieuvriendelijkst groente en fruit eten? Amber Kortzorg en Nina van Hattum zoeken het uit in de nieuwe online serie 'De Klimaatverkenners' van KASSA.
In deze vijfdelige serie bieden Amber en Nina feiten over de impact van dagelijkse handelingen op het milieu en geven ze tips om zelf de eerste stappen te zetten naar een duurzamer leven. De twee presentatoren doen zelf proefjes om hun kennis te testen en laten elke aflevering een panel aan het woord dat vragen beantwoordt over het topic van die week.

‘Tikkie chaotisch’

Amber: "Ik droom er al jaren van een vrolijk en informatief programma te maken over duurzaamheid dat geen doemscenario's schetst. We hopen mensen positief te verrassen, te vermaken én tegelijkertijd aan het denken te zetten." Nina: "De Klimaatverkenners is een opgewekte en soms tikkie chaotische serie waarmee we kijkers willen inspireren om net iets vaker voor duurzame oplossingen te kiezen."
In de eerste aflevering van De Klimaatverkenners wordt er ingezoomd op huisdieren en hun invloed op het klimaat. We doen er zelf alles aan om een duurzamer leven te leiden, maar hoe zit het eigenlijk met onze parkieten, goudvissen en trouwe viervoeters? Amber en Nina onderzoeken welk huisdier het minst vervuilend is en kijken naar alternatieve diervoeding. Vinden honden het minder lekker als hun brokken van insecten zijn gemaakt in plaats van vlees, of maakt dit ze eigenlijk helemaal niks uit?
De Klimaatverkenners is vanaf 7 oktober te zien op onze website.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

wimmi20
wimmi204 okt. 2019 - 14:22

Ik ben ook voor het klimaat en het miljeu.Ik spoel tegenwoordig de WC eens per week door.

manwijf
manwijf4 okt. 2019 - 14:07

Jammer Amber, dat je geen Grieks spreekt, want dan zou je voor de Griekse tv een dergelijk programma kunnen maken. Om maar eens een voorbeeld te noemen. Heb net weer kunnen zien, dat ze daar helemaal geen last hebben van klimaatproblemen. Ze dumpen de enorme hoeveelheid vuil door elkaar heen gewoon langs de weg. Niks scheiden! Het gaat in dit land al best wel goed als het om duurzaamheid gaat. Maar hoe meer je je best doet, het maakt niet uit, het is nooit genoeg. Haast iedereen om ons heen rotzooit maar wat aan. En niet zo'n beetje ook. Spreek diegenen aan die het betreft en jaag ons niet op. Dat zal uiteindelijk alleen maar demotiverend werken. Het biedt ook geen soelaas als alleen wij duurzaam zijn. p.s. ik zeg het nog maar eens: Meer daN 2 kinderen niet meer sponseren zou al heel veel meer helpen. We kunnen daarnaast hier alle huisdieren in de ban doen,  dat zal de aarde niet redden als ze in andere landen honden en katten maar aan laten fokken. Ik ben voor duurzaamheid, maar niet alleen voor ons, maar voor iedereen, anders haak ik af!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!