Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Nieuwe dienstregeling NS van start

16-12-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ns-gele-bord_01.jpg
Zondag gaat de nieuwe dienstregeling van de Nederlandse Spoorwegen (NS) in. De treinenloop voor 2014 kent weinig veranderingen ten opzichte van dit jaar.
Langere treinen
Tussen Leeuwarden en Meppel gaan meer Sprinters rijden. De Sprinters tussen Utrecht Centraal en Geldermalsen gaan in de avonduren vier keer per uur rijden. Nu zijn dat er nog twee. Tussen Amersfoort en Utrecht laat de NS voortaan nachttreinen rijden van vrijdag op zaterdag en van zaterdag op zondag. Op een aantal trajecten gaat de NS met langere treinen in de spits rijden. Sommige treinen waren, vooral in de ochtendspits, overvol. Reizigersorganisaties hadden daarover geklaagd.
Nacht
Om baanwerkers veiliger te laten werken, sluit ProRail in de nacht bij onderhoud niet langer een spoor af maar een heel traject. Daarom rijden er op sommige trajecten 's nachts geen treinen. Dit kan gevolgen hebben op het nachtnet tussen Schiphol en Amsterdam, alsmede tussen Rotterdam en Den Haag. De NS zet dan onder meer bussen in om reizigers te vervoeren. Ook rijden de treinen soms om.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!