Kassa

Nieuwe coronamaatregelen: winkels, restaurants en cafés eerder dicht

  •  
12-11-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
131 keer bekeken
  •  
winkel dicht gesloten closed 1127

Vanavond kondigt het demissionaire kabinet nieuwe coronamaatregelen aan. Zoals het er nu naar uitziet komt er een korte, milde lockdown van drie weken. Restaurants, cafés en niet-essentiële winkels moeten om 19.00 uur de deuren sluiten.

Iedereen wordt opgeroepen weer thuis te gaan werken. Er mogen maximaal vier mensen thuis op bezoek komen. Bij sportwedstrijden is publiek even niet meer welkom. Verder blijven bioscopen en theaters waarschijnlijk wel open. Zaterdag om 19.00 uur gaan de maatregelen in. 

Het hoge aantal positieve tests is een grote bron van zorg voor het kabinet, dat nog wel verdeeld over de manier waarop het aantal besmettingen omlaag moet worden gebracht. Officieel zijn de besluiten dan ook nog niet genomen. De details worden vandaag vastgelegd.

Mogelijk een '2G-systeem'

De invoering van over een 2G-systeem, waarbij alleen maar mensen worden toegelaten die een coronabesmetting hebben doorgemaakt of een vaccin hebben gehad, wordt ook overwogen. Dit is omstreden, omdat veel ongevaccineerden zo niet meer de kans krijgen met een negatieve test alsnog binnen te komen. Een 2G-systeem moet eerst wettelijk worden voorbereid. Het kabinet wil er ook voor zorgen dat werknemers eventueel een coronapas kunnen vragen aan werknemers.
Bronnen: NOS / ANP

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

FraMar1974
FraMar197412 nov. 2021 - 14:29

Grappig. Klaarblijkelijk heeft de regering afspraken gemaakt met het virus over de tijd , waarin het actief zal zijn. Ze blijven maar vasthouden aan die niet werkende onzin. Verbied massaevenementen, dan ben je al een heel eind

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!