Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Nieuwe bekostiging wijkverpleging in 2017

18-05-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zorgkosten_66.jpg
De nieuwe bekostiging van de wijkverpleging moet per 1 januari 2017 worden ingevoerd. Dan worden de zorgverzekeraars hiervoor volledig financieel verantwoordelijk. Dat heeft staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid dinsdag aan de Tweede Kamer laten weten.
Nederlandse Zorgautoriteit
De zorgverzekeraars en zorgaanbieders hadden zich eerder uitgesproken tegen een plan van de Nederlandse Zorgautoriteit om de nieuwe bekostiging al volgend jaar in te voeren.
Zorgverzekeringswet
Volgens Van Rijn is het voor de timing van de invoering belangrijk om een balans te vinden tussen snelheid en zorgvuldigheid. Bovendien valt de wijkverpleging sinds 1 januari weer onder de zorgverzekeringswet. De sector moet deze verandering nog goed inrichten, aldus de bewindsman. Daarom kiest hij voor 2017.
De wijkverpleegkundige moet in de kabinetsplannen er samen met de huisarts voor gaan zorgen dat mensen langer thuis kunnen blijven wonen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!