Kassa

Nieuwe autoverzekering per 1000 kilometer

27-06-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
199 keer bekeken
  •  
kilometerstand 930 310
Verzekeraar Nationale-Nederlanden brengt samen met telecombedrijf Vodafone een prepaid autoverzekering op de markt. Klanten kopen bij de Bundelz genaamde dienst een bundel waarmee ze duizend kilometer lang verzekerd zijn. Na die afstand wordt automatisch een nieuwe bundel aangeschaft.
"Af&toe-rijders"
Een dergelijke autoverzekering bestond nog niet in Nederland en is bedoeld voor de ,,af&toe-rijders'', zoals de bedrijven hun doelgroep omschrijven. Het gaat om automobilisten die maximaal 7500 kilometer per jaar rijden.
Bundels
De bundels van duizend kilometer kosten 50 euro voor WA of 70 euro voor WA-Casco (beter bekend als all risk). De bundels blijven een jaar lang geldig. Heb je na die periode nog kilometers over, dan vervallen ze.
Slimme stekker
Om in de gaten te houden wanneer de dekking van duizend kilometer afgelopen is, moet de klant een slimme stekker in de zogeheten ODB-poort van zijn auto steken. Die diagnostische poort levert veel meer informatie op over de auto en het rijgedrag dan alleen de afgelegde afstand, maar die beloven Nationale-Nederlanden en Vodafone alleen voor analyses te gebruiken ,,om het product te verbeteren''.
Proef
Momenteel gaat het nog om een proef die tot juli volgend jaar duurt. Daarvoor worden in eerste instantie vijftig mensen toegelaten. Na de zomer wordt dat aantal uitgebreid tot duizend.
Vodafone brengt in de samenwerking kennis van prepaidproducten en het Internet of Things in. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

hansmeulen
hansmeulen28 jul. 2018 - 10:30

Ben geïnteresseerd , ga kijken of dit ook wat voor mij is , rij niet meer dan 2000 km per jaar , of verkoop auto is misschien voordeliger

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!