Kassa

Nieuwe auto's worden gecontroleerd op uitstoot schadelijke stoffen

08-12-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
auto stad 930 520
Er komen strengere regels voor de toelating van nieuwe auto’s op de Europese markt. De aangescherpte voorschriften voor typegoedkeuringen moeten gesjoemel met emissiewaarden zoals met het dieselgateschandaal in de toekomst voorkomen.

Publieke bekendmaking

Dat zijn de lidstaten, de Europese Commissie en het EU-parlement overeengekomen. Ook het toezicht op de weg wordt aangehaald. De EU-lidstaten worden verplicht per 40.000 nieuw geregistreerde auto’s steekproefsgewijze controles uit te voeren en de resultaten daarvan publiekelijk bekendmaken.

Geen Europese instantie

Er komt geen onafhankelijke Europese typegoedkeuringsinstantie maar Brussel krijgt wel meer in de melk te brokkelen. ,,In de toekomst kan de commissie auto's controleren, terugroepacties in de hele EU initiëren en boetes uitdelen bij overtredingen van de wet", aldus EU-commissaris Elzbieta Bienkowska (Interne Markt). ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

stoethaspel
stoethaspel8 dec. 2017 - 17:13

Wordt niks, autofabrikanten/importeurs trekken de portemonee voor degene die dit moeten controleren ,om de gegevens maar te manipuleren. De EU doet niet anders, zijn zeer onbetrouwbaar, gooien dit balletje op om goede indruk te maken op de rest van de wereld. 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!