Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Nieuwe acties Transavia in de maak

28-02-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vliegveld vliegtuig 930x520
Passagiers van Transavia moeten zich voorbereiden op nieuwe acties. Vakbond VNV slaagde er niet in een oplossing te vinden met de luchtvaartmaatschappij over de in de ogen van piloten te ongunstige roosters.

Staking niet zeker

Een woordvoerder van de VNV zei dat het overigens nog geen uitgemaakte zaak is dat piloten weer het werk neerleggen zoals vorige week maandag. ,,Het zou ook kunnen dat we gaan flyeren of stiptheidsacties organiseren." Wanneer de knoop daarover wordt doorgehakt, is nog niet bekend.

Gesprek weer vastgelopen

Bij de recente staking door piloten op Schiphol vielen tientallen vluchten uit. Daarvan werden zo'n 12.000 reizigers de dupe. De VNV is van mening dat piloten te vaak geconfronteerd worden met roosterwijzigingen op het laatste moment. Daar zou hun gezins- en privéleven onder lijden.
Na de werkonderbreking gingen de pilotenbond en Transavia weer om de tafel, maar die gesprekken die eerder nog ,,constructief" werden genoemd bleken vruchteloos. ,,We hebben twee dagen gesproken maar dat is toch weer vastgelopen", aldus de VNV-zegsman.

Onafhankelijke bemiddelaar

Transavia beweert dat over verbetering van de roosters wel degelijk overeenstemming is bereikt, maar dat de onderhandelingen uiteindelijk spaak liepen op de loonparagraaf. De maatschappij stelt voor een onafhankelijke bemiddelaar aan te laten schuiven om de onderhandelingen vlot te trekken. ANP

Meer over:

vnv, transavia, staking
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (2)

Anonymous
Anonymous28 feb. 2018 - 16:55

Laat ze niet meer krijgen dan de Nederlandse ouderen dus niets en nopens. 

henkfedejong@gmail.com
henkfedejong@gmail.com28 feb. 2018 - 16:27

Kom op vliegers, staak er maar op los. Met een salaris van een minister en dan alleen maar starten en landen en verder op de auto-pilot. De tijd van Lindbergh is voorbij, chauffeurs.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!