Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 26 september om 19:05npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Nieuwe actie boeren wegens uitblijven stikstofmaatregelen

10 dec 2019
  •  
leestijd 1 minuten
boerenprotest 1127
Eind januari 2020 zullen de Nederlandse boeren pas horen welke nieuwe stikstofmaatregelen het kabinet voor ze in petto heeft. Eerder gaf het kabinet aan nog voor de kerst uitsluitsel te willen geven. Dat blijkt niet haalbaar. Onder boeren circuleren daarom berichten op WhatsApp en Telegram over een nieuwe actiedag op 18 december, meldt het AD.

Wachten op nieuwe stikstofplannen

Met spanning wachten de boeren op de nieuwe stikstofplannen. De nieuwe plannen zouden de nodige stikstofruimte opleveren, wat de natuur en bouwprojecten in Nederland zou bevorderen. Nu de plannen over de kerstvakantie heen worden getild, omdat er binnen de coalitie nog teveel onenigheid is, heerst er onrust onder de boeren. De radicale tak van het boerenprotest hield daarom deze week overleg over het voorbereiden van hardere acties. Hun bedoeling is om de voedselvoorziening rond de kerstdagen plat te leggen en ook de wegen naar distributiecentra van supermarkten te blokkeren.

Druk op de ketel

Zo geeft Jeroen van Maanen namens Farmers Defence Force, initiatiefnemer van dit nieuwe protest, aan graag druk op de ketel te houden en concrete maatregelen uit Den Haag te willen zien. Onder boeren is er volgens hem grote animo om te laten zien dat het menens is. De boeren hebben het gevoel klem te zitten door het stikstofbeleid. Meer weten over de stikstofproblematiek? Lees dan het onderstaande artikel.
Bron: AD

Meer over:

, , , ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!