Kassa

Nieuwe accu Asus EeePc 900 werkt óók niet

28-04-2010
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Fallback image for card
De Verlenging van Kassa besteedt opnieuw aandacht aan de EeePc 900 netbook van Asus. De batterij loopt té snel leeg, zelfs wanneer de computer niet wordt gebruikt. Een nieuwe accu zou het probleem verhelpen, beweerde Asus een maand geleden.
Na de uitzending van 21 februari stuurden 91 EeePc-900bezitters hun computer op naar de reparatieafdeling in Emmen. Loopt de computer nu weer als een zonnetje? “Nee, zegt Jaap Laméris die zijn netbook meerdere malen naar Asus opstuurde. “Ik kreeg een ander moederbord en een andere accu, maar het apparaat lekt nog steeds stroom. Zo’n 10 procent per etmaal.”
EeePc 900 verliest stroom
Ook Peter Peerdeman en Philip Wevers zijn niet tevreden. “De batterijduur is wel verbeterd, maar hij verliest nog steeds stroom wanneer hij uitstaat”, zegt Peerdeman. Vervelend, want als je denkt dat de batterij volzit en ‘m vervolgens wil gebruiken, blijkt-ie toch leeg te zijn.
De computer van Dennis van der Veen is door een misverstand nog helemaal niet gerepareerd.
Reactie Asus
Asus wilde niet naar de studio komen. Op naar het Nederlandse hoofdkantoor in Nieuwegein. Daar bevestigt woordvoerder Milan Rado van Asus Benelux het verhaal van de klagers. “Helaas hebben we geconstateerd dat bij een aantal het probleem niet verholpen is. In sommige gevallen is het probleem zelfs iets erger geworden”, erkent hij. De oplossing: Asus haalt de netbook weer op, bekijkt de computer nog een keer en als het dan nog niet goed is, ruilen we ‘m om voor een goedwerkend model EeePc 900.
Ontbinding van de koopovereenkomst
Maar nog een keer opsturen, daar hebben de klagers helemaal geen zin in. “Consumentenrechttechnisch gezien moet Asus deze kans krijgen”, zegt advocaat Olaf van der Vlies. “Maar als dit bij voorbaat een uitzichtloze exercitie is, kun je je beroepen op ontbinding van de koopovereenkomst.”
Voorbeeldbrief
Wie de koopovereenkomst wil ontbinden, kan deze voorbeeldbrief opsturen naar Asus. Of het aankoopbedrag volledig of deels wordt vergoed, hangt onder andere af van het moment waarop de netbook is gekocht. Asus bepaalt hoeveel afschrijvingskosten er van het oorspronkelijke bedrag afgaan.  
Voor de klagers in de studio is het batterijprobleem na de uitzending in elk geval voorbij. Zij krijgen van Asus een nieuwe EeePc 900.  
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!