Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Nieuw pensioenstelsel kent grotere risico's

18-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
97 keer bekeken
  •  
930x520_pensioenverlaging
Het persoonlijke pensioen levert minder op dan het huidige stelsel wanneer het tegenzit op de financiële markten. Dat blijkt uit nieuwe doorrekeningen door de pensioenfondsen van de voorstellen voor de hervorming van het pensioenstelsel, zo melden ingewijden aan Pensioen Pro en het Financieele Dagblad. Daar staat tegenover dat wanneer de beurskoersen hard stijgen, het pensioenresultaat ook beter is.

Gedeeld met sociale partners

De uitkomsten van de berekeningen zijn gedeeld met de sociale partners, die er volgende week over zullen praten in de Sociaal Economische Raad (SER).
Uiteindelijk zijn het de werkgevers en werknemers in de SER die de knoop moeten doorhakken over de overgang naar een nieuw pensioenstelsel. De partijen praten in de SER al drie jaar over een nieuw, individueler, stelsel. Die gesprekken verlopen zeer moeizaam. De deadline voor een definitief advies is het afgelopen jaar steeds verschoven. ANP/FD
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!