Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Nieuw metrostation Den Haag open

22-08-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
930x520_treinstation
Bovenop Den Haag Centraal ligt een nieuw station. Dat is in de afgelopen twee jaar gebouwd en gaat maandag open. Het station is bestemd voor de RandstadRail-verbinding met Rotterdam. De eerste trein zal om 5.47 uur vertrekken vanaf metrostation Den Haag Centraal, elf minuten later komt voor het eerst een metro aan vanuit Rotterdam. In de loop van de ochtend is de officiële openingshandeling.
RansStadRail
De RandstadRail uit Rotterdam kwam vroeger aan in de stationshal van Den Haag Centraal, naast de treinen. Maar de NS verwacht steeds meer reizigers en heeft de perrons van de RandstadRail zelf nodig. Daarom verhuist de RandstadRail naar boven, naar het plafond van het station. Vlak voor aankomst maken de treinen een klim van meer dan twaalf meter.
Bussen
NS-station Den Haag Centraal is in de afgelopen jaren fors op de schop gegaan. Zo is er een nieuwe stationshal gebouwd, met glazen dak. Nu het metrostation klaar is, kan het busplatform worden aangepakt. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!