Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Nieuw keurmerk autoverzekeraars

04-10-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
auto_08.jpg
Vanaf vandaag lanceert Independer.nl een nieuw keurmerk voor autoverzekeringen. De 'Independer.nl Garantie' kan alleen toegekend worden aan verzekeraars die onder andere voldoen aan punten als: bij total loss altijd voldoende vergoeding om een gelijkwaardige auto te kopen en ruim bereikbaar zijn voor de verzekerde. Ook moet de verzekeraar Independer.nl toestaan jaarlijks voor de consument te checken of hij nog wel goed zit.
De voorwaarden en dienstverlening van de meeste autoverzekeraars voldoen op dit moment nog niet aan de 'Independer.nl Garantie'. Op dit moment krijgen
alleen enkele producten van Allsecur, ASR verzekeringen, Delta Lloyd, Gerust Op Weg (label van Aegon), Nationale Nederlanden en Onna-onna deze garantie. Independer.nl wil met de lancering van dit keurmerk autoverzekeraars op scherp zetten. Autoverzekeraars zijn uitgenodigd om de komende maanden de kwaliteit van hun dienstverlening en productvoorwaarden te verbeteren, zodat de Independer.nl Garantie aan meerdere partijen toegekend kan worden. De kwaliteitstoetsing is tot stand gekomen met hulp van het Independer.nl-panel. Aan dit panel (zo'n 2.000 consumenten) is gevraagd wat zij belangrijk vinden aan hun autoverzekering. De meest genoemde punten vormen de basis van de Independer.nl Garantie. Ook leesbare voorwaarden en beperkte premieverhoging bij schade staan op het verlanglijstje van veel consumenten. Independer.nl blijft daarom de komende maanden in gesprek met alle verzekeraars om ook deze punten te verbeteren. Binnen enkele maanden hoopt Independer.nl de leesbare voorwaarden en beperkte premieverhoging bij schade toe te kunnen voegen aan de Independer.nl Garantie om zo de consument nog beter van dienst te zijn.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!