Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Nieuw kabinet moet flink gaan bouwen'

28-04-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Huizen_Nederland 930x520
Een nieuw kabinet moet het bouwen van nieuwe woonwijken bovenaan de agenda zetten. Dat is de strekking van een open brief in de Volkskrant van Rob Mulder van Vereniging Eigen Huis en Jan Fokkema van Neprom, de koepel van projectontwikkelaars.
Groeiend tekort aan woningen
Zij signaleren een groeiend tekort aan woningen, doordat er al langere tijd te weinig wordt gebouwd. Vorig jaar kwamen er 54.000 nieuwe huizen bij. Dat is veel te weinig, betogen de twee. Volgend jaar krijgt Nederland te maken met een tekort van 200.000 woningen.
Verantwoorde manier
Wat Mulder en Fokkema betreft wordt er niet alleen gebouwd in de Randstad, maar ook op een verantwoorde manier daarbuiten. ,,We zullen moeten kijken naar de niet-waardevolle ruimte buiten de stad. Rommelige zones met verouderde, verspreid staande bebouwing."
Schwung
Ze pleiten daarom voor ,,een krachtig ministerie van Milieu, Ruimte, Wonen en Infrastructuur dat een nieuwe verstedelijking vaart en schwung kan geven". ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!