Kassa

Nieuw bij Kassa: 'Wil je op me stemmen?'

  •  
20-02-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
553 keer bekeken
  •  
oproep wil je op me stemmen 1127
In onze nieuwe rubriek 'Wil je op me stemmen?' sturen wij zwevende kiezers op date met één van de lijsttrekkers van de grootste acht partijen. Aan de hand van een zorgvuldige analyse matchen wij de kandidaat aan een voor hem of haar geschikte lijsttrekker, in de hoop dat hij of zij wat minder zwevend de date uit gaat.

Noud gaat op date met Jesse Klaver

Dit keer komt de 29-jarige Noud uit Schaijk langs. Het afgelopen jaar is hij economisch dakloos geweest, omdat hij geen betaalbare woning voor zijn situatie kon vinden. Momenteel woont hij in een stacaravan, maar ook daar moet hij binnenkort weer uit. Hij zoekt een partij die zich hard maakt voor betaalbare woningen voor iedereen en zodoende hebben wij hem gematcht aan Jesse Klaver van GroenLinks. Maar zal er ook een klik zijn tussen de twee heren?

Afrah gaat op date met Lilianne Ploumen

De 46-jarige Afrah uit Leeuwarden is een alleenstaande moeder van vier kinderen. Ze wil dolgraag werken, maar het wordt haar niet makkelijk gemaakt door de overheid want alle financiële steun valt weg zodra ze meer werkt. De afgelopen jaren is ze haar vertrouwen in de Partij van de Arbeid verloren, maar misschien maakt haar hart toch een sprongetje voor de kersverse lijsttrekker Lilianne Ploumen die met haar op date gaat!
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (9)

Peter H
Peter H21 feb. 2021 - 11:50

In het heetst van de sttijd is de " politiek " vaak met z.g. reces...! Maar Politiek is 24/7 ! Welke partij kan dat nou is oplossen!! Nu ook met de leraren die thuis werken, gaan straks weer minimaal 6 weken op vakantie! Terwijl maar een deel de lessen maakt voor het online-leren.

loecrijns
loecrijns21 feb. 2021 - 9:40

Afschaffen sollicitatie plicht ouderen ,62 jaar ! Welke politieke partij dient een motie in , voor ouderen vanaf 62 jaar die sollicitatie plicht hebben bij het UWV die werkeloos zijn geworden ,ook vaak door de Corona crisis ? Het is niet te doen voor deze groep ouderen , als ze niet iedere week solliciteren ,worden ze ook nog 25 % gekort op hun uitkering ,die Al 30 % lager is als hun laatste loon. Geen werkgever zit meer te wachten op een ouderen vanaf 62 jaar !

1 Reactie
John1313
John131321 feb. 2021 - 10:14

https://www.pvv.nl/images/09012020/verkiezingen2020/0acxyuew34z/VerkiezingsProgramma2021-Final.pdf Blz. 22-25.

Peter H
Peter H21 feb. 2021 - 8:33

Kassa, daten met politici. Vreemde gang van zaken! Net als Wopke Hoekstra's schaats lust trappen de politici in de " val". Iedereen wil daten en eten, en een restaurant bezoeken! Je kunt dit niet maken!

Johan Palmen
Johan Palmen20 feb. 2021 - 23:43

Het concept van dit nieuwe onderwerp in de uitzending lijkt mij niet goed doordacht, omdat er in de uitzending duidelijk bij Jesse Klaver en Lilianne Ploumen werd gevraagd om een specifieke oplossing voor een enkel persoon te vinden. En daar moet het juist net niet over gaan, politici horen te werken aan goede en houdbare oplossingen die goed zijn voor alle burgers. Hoewel beide politici wisten te voorkomen dat ze uitspraken deden die ze niet kunnen waarmaken, is er in dit huidige formaat wel alle risico dat een politicus te veel zou proberen te doen voor een enkel individu, en dit zag je dan ook in beide gevallen gebeuren. Beide politici proberen iets te regelen voor een enkel persoon; En dat zou je niet moeten willen en ook niet mogen vragen van een politicus. Tevens bied dit onderwerp en deze zendtijd ook geen basis om tot een inhoudelijk oordeel te kunnen komen over welke partij je het beste zou kunnen kiezen. Dat politici zich nu voor dit formaat van Kassa laten lenen heeft volgens mij alles te maken met het feit dat er voor politici zich onder de huidige COVID-19 regels moeilijk is om zich aan de kiezers te kunnen presenteren en daarom van alles in de media aangrijpen. Een mogelijke verbetering zou zijn dat dit formaat gewijzigd wordt en het programma dichter bij zich zelf blijft, waarbij Kassa met politieke partijen spreekt over de bescherming van de consument en de markt (dit zou helaas nog steeds een erg specifiek onderwerp zijn, de politiek gaat over zoveel meer). Bij een dergelijk gewijzigd formaat zou er gevraagd kunnen worden naar de standpunten over de rechten van consumenten. Kassa zou kunnen controleren of de partij zich qua stemgedrag in de afgelopen jaren ook goede wetgeving heeft mogelijk gemaakt, of juist niets heeft gedaan om tot een verbetering te komen of deze heeft vertraagd.

EdmondVO_Katusz
EdmondVO_Katusz20 feb. 2021 - 22:21

Op welke data is er een afspraak met dhr. Wilders, dhr. Baudet en dhr. De Mos? Overigens vind ik dat Kassa eerder uitvoerig naar de verkiezingsprogramma’s zou moeten kijken en deze totaal uitbenen om te weten te komen, hoe partijen over consumenten denken. Daarop stevige interviews met de lijsttrekkers. Lijkt mij veel nuttiger dan deze etentjes; iets te veel entertainment. Deze “dates”* leveren in wezen slechts ook particuliere gedachten op, want hoe geslepen is de persoon met wie de lijsttrekker aan tafel zit? Ontvangen zij van te voren nog een soort traininkje of zo? Bij voorbaat dank voor uw reactie. *date? “Spreek uw moers taal”. Dat is een standaard gezegde in het Nederlands, het geeft prima uitdrukking geeft aan mijn irritatie over het onnodig en overbodig gebruik van het Engels.

1 Reactie
John1313
John131321 feb. 2021 - 9:39

Helemaal mee eens!! Ik zou ook wel eens graag een-op-een van gedachten wisselen met dhr. WIlders maar niet tijdens een illegaal etentje in een officieel wegens corona gesloten eetgelegenheid. Ook wat taalgebruik betreft geldt voor mij: 'Nederland terug naar de Nederlanders!'

Jambo4Ger
Jambo4Ger20 feb. 2021 - 18:40

Dinner/Date met Jesse 😞in een restaurant terwijl alle restaurants, cafés, horeca in een lockdown zitten en alleen kunnen afhalen/bezorgen. Dit lijkt me niet gepast ☹️

1 Reactie
pengo00
pengo0021 feb. 2021 - 11:31

Helemaal mee eens, schande!!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!