Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Niet meer sportuitgaven bij opleving economie

15-01-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
sportschool 930
Consumenten geven niet meer uit aan sport als het beter gaat met de economie. Als er financieel meer ruimte is, besteedt de consument dat aan lichaamsverzorging en luxe maaltijden in huiselijke kring. Eerder werd al duidelijk dat bij een recessie er niet direct wordt bezuinigd op sportactiviteiten.
,,Dit samen betekent dat consumentenuitgaven aan sport relatief ongevoelig lijken voor conjuncturele ontwikkelingen", concludeert het Mullier Instituut. Het wetenschappelijk kenniscentrum op sportgebied deed onderzoek in samenwerking met de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en Fontys Economische Hogeschool in Tilburg.

75% van huishoudens geeft geld uit aan sport

Driekwart van de Nederlandse huishoudens geeft geld uit aan sport. Dat kan zijn aan actieve sportbeoefening en voor het volgen van sport (live en in de media). Gemiddeld gaat het om 672 euro op jaarbasis. In 2016 bedroegen de totale uitgaven aan sport naar schatting 3,8 miljard euro. ANP

Meer over:

sportuitgaven
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!