Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Niet meer naar postkantoor voor verkoop auto

22-06-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
postnllogo_360210.jpg
Voor de koop of verkoop van een tweedehandsauto is het binnenkort niet meer nodig om naar het postkantoor te gaan voor de wijziging in de tenaamstelling. Die kan dan ook digitaal worden afgehandeld.
Dat is één van de maatregelen die het kabinet neemt om het aantal regels en het administratieve gedoe voor burgers te verminderen. Minister Liesbeth Spies van Binnenlandse Zaken heeft vrijdag een overzicht gestuurd aan de Kamer. Het schrappen en vereenvoudigen van allerlei regels moet burgers 118 miljoen euro besparen. Ook de overheid is goedkoper uit.
Verklaring van erfrecht
Andere voorbeelden zijn: bij het overlijden van een partner is een verklaring van erfrecht niet altijd meer nodig zodat een gezamenlijke bankrekening eenvoudiger toegankelijk wordt voor de achterblijvende partner. Ook wordt de procedure voor het aanvragen van een bouwvergunning vereenvoudigd.
Gezinnen profiteren
Uit berekeningen blijkt dat gezinnen het meest gaan profiteren van de vermindering in de regeldruk. Maar ook politieagenten, mensen in de zorg en onderwijzers zijn de komende jaren minder tijd kwijt ,,aan gedoe met de overheid'', belooft Spies.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!