Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Niet meer naar bureau bij autodiefstal

23-05-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
crimineel_autodiefstal_02.jpg
Iemand van wie de is auto gestolen, hoeft niet meer naar het politiebureau om aangifte te doen. De politie gaat beter samenwerken met verzekeraars, waardoor één telefoontje genoeg is om de diefstal zowel bij de politie als de verzekeraar te melden. Daardoor staat een auto veel sneller geregistreerd als gestolen. De eigenaar is daardoor minder lang aansprakelijk en de pakkans van de dieven gaat omhoog. Minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie heeft dat donderdag laten weten.
De minister heeft afspraken gemaakt met de nationale politie, de Rijksdienst Wegverkeer, het Verbond voor Verzekeraars en andere betrokkenen over deze aanpak.
Telefoonnummer
Voorlopig moet nog naar de politie gebeld worden bij autodiefstal, maar aan het eind van het jaar komt daarvoor een apart nummer, laat een woordvoerder van Opstelten weten.
Proef
Het nieuwe proces is sinds februari vorig jaar getest in Oost-Brabant. Aan het eind van de proef bleek dat ruim 90 procent van de gestolen auto’s binnen 2 uur gesignaleerd was. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!