Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Niet-essentiële winkels en horeca dicht tot zeker 14 januari

18-12-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
277 keer bekeken
  •  
winkel dicht gesloten closed 1127

Horeca, niet-essentiële winkels, bioscopen, musea en sportscholen moet tot zeker 14 januari dicht. De maatregel gaat in vanaf zondag 05.00 uur. Demissionair premier Mark Rutte, coronaminister Hugo de Jonge en RIVM-baas Jaap van Dissel lichten dit besluit zaterdagavond toe tijdens een persconferentie.

De essentiële winkels, zoals supermarkten en apotheken, blijven wel gewoon open. Er komt geen avondklok. Tijdens de feestdagen geldt het advies om maximaal vier bezoekers thuis te ontvangen.

Tijd winnen voor boostercampagne

Het kabinet kwam zaterdag bij elkaar voor spoedoverleg, nadat het Outbreak Management Team (OMT) een advies had uitgebracht over de omikronvariant. Bronnen noemden dat advies "alarmerend". Door nu met maatregelen te komen, wil het kabinet tijd winnen voor de boostercampagne. De vrees is dat niet alle gevaccineerden goed beschermd zijn tegen de omikronvariant.

De Jonge wilde na afloop van het ministersoverleg alleen kwijt dat het kabinet de "grote zorgen" van het OMT deelt. "Dat is reden voor aanvullende maatregelen." Hij ging niet in op de maatregelen of de inhoud van het OMT-advies. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!