Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Nieuw onderzoek: Geen alcohol is het gezondst

13-04-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
632 keer bekeken
  •  
alcohol930x520
Om gezond te blijven moeten mensen geen alcohol, of hooguit vijf à zes glazen wijn of bier per week drinken. Wie meer drinkt, verhoogt het risico op hart- en vaatziekten en daarmee de kans om eerder te overlijden. Dat blijkt uit een grote literatuurstudie die zaterdag wordt gepubliceerd in het medische vakblad The Lancet.

Verschillende onderzoeken vergeleken

Voor de studie werden 83 onderzoeken in verschillende landen met gegevens van bijna 600.000 alcoholdrinkers naast elkaar gelegd, uit 83 individuele studies in verschillende landen tussen 1964 en 2010. Aan het onderzoek werd ook meegewerkt door wetenschappers van het Erasmus MC.

'Geen alcohol is het beste'

Géén alcohol meer consumeren, of minder dan één glas per dag, is het beste voor de gezondheid."Dit is een serieuze wake-up call voor veel landen", zegt Jeremy Pearson namens de Britse Hartstichting tegen persbureau AP.
In Nederland komt het advies van de Gezondheidsraad voor verantwoord alcoholgebruik overeen met de uitkomst van de studie: drink geen alcohol, of hooguit één glas per dag. In andere landen ligt die 'adviesgrens' voor het drinken van drank veel hoger. ANP/Kassa
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!