Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Niet doorgaan sollicitatie heeft geen gevolgen voor WW-uitkering

19-03-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
471 keer bekeken
  •  
Motivatiebrief brief laptop schrijven pen sollicitatie
Werkzoekenden met een WW-uitkering wier sollicitatie niet doorgaat, hoeven niet te vrezen dat hun uitkering om die reden wordt gestopt of dat er een andere sanctie volgt. Dat meldt uitkeringsinstantie UWV.
Het instituut is druk bezig om te kijken naar wat wel en niet kan. Zo ook met betrekking tot de sollicitatieplicht. Werkzoekenden moeten zich volgens het UWV blijven inspannen om een baan te vinden.

Sollicitatieactiviteit

"Dit is altijd al zo geweest, ook tijdens de economische crisis van een paar jaar geleden gold er een sollicitatieplicht", verduidelijkt een woordvoerster. "Maar wij begrijpen goed dat dit nu lastiger is. Als je niet aan je sollicitatieplicht kan voldoen vanwege beperkingen door het coronavirus, bijvoorbeeld omdat een sollicitatiegesprek niet door kan gaan, dan heeft dat geen gevolgen voor je uitkering."
Het solliciteren hoeft volgens het UWV niet altijd fysiek, maar kan ook op een creatieve, andere manier. De instantie benadrukt dat ook bellen of mailen naar potentiële werkgevers of zoeken naar vacatures via social media, geldt als sollicitatieactiviteit. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!