Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Niet scherp, maar bot mes veroorzaakt ongeluk in keuken'

03-12-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
159 keer bekeken
  •  
messen_930x520
Vakvereniging Het Koksgilde roept op om keukenmessen scherp te houden. "Niet een scherp, maar een bot mes vormt een gevaar in de keuken", aldus voorzitter Hans Everse. Dit meldt Missethoreca .
Bedrijfsongevallen
Jaarlijks gebeuren er in de horeca 12 duizend bedrijfsongevallen. De helft hiervan zijn snijincidenten en uit de Nationale Enquête Arbeidsongevallen blijkt dat botte messen hier de oorzaak van zijn.
"Naast dat een bot mes ongelukken veroorzaakt, scheurt en kneust het ook de producten waardoor de structuur beschadigt en sappen verloren gaan. Dit gaat ten koste van smaak, houdbaarheid en kwaliteit", stelt Everse.
Meer kracht zetten
"Natuurlijk is ook een scherp mes niet zonder gevaar. Maar doordat je meer controle hebt, is het risico op ongelukken veel kleiner. Bij botte messen moeten je veel meer kracht gebruiken om door producten heen te komen", aldus Jeffrey Passieux van de Hollandse Slijpservice. "Juist dan is ook het gevaar van uitschieten het grootst. Een scherp mes glijdt daarentegen vloeiend door je producten."
Bron: Missethoreca

Meer over:

ongeluk, keuken, mes
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!