Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Niet beslissen over koopzondag'

24-02-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
supermarkt_winkelwagen_08.jpeg
Voormalig staatssecretaris van Economische Zaken Frank Heemskerk verwacht dat de Tweede Kamer een wetsvoorstel waarin beperkingen worden gesteld aan de koopzondag, controversieel zal verklaren. De PvdA'er zou dat ook verstandig vinden, zei hij woensdag tijdens een campagnedag in Rotterdam.
Het controversieel verklaren van een onderwerp betekent dat het demissionaire kabinet het niet meer behandelt. Heemskerk stelt dat het beperken van koopzondagen vooral een paradepaardje was van de ChristenUnie. Dat de PvdA het initiatief steunde binnen de coalitie had te maken met ,,loyaliteit'', aldus de oud-bewindspersoon.
Heemskerk vindt dat de plannen voor de inperking, die op 1 januari 2011 moeten ingaan, tot veel onduidelijkheid leiden bij ondernemers. In deze moeilijke economische tijden moet je hun dat besparen, stelt hij. Zondag riep de organisatie Detailhandel Nederland de Kamer al op het wetsvoorstel niet te bespreken. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!