Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

NIBUD waarschuwt voor nieuwe flitskredieten

22-07-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
euro_83.jpg
Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (NIBUD) waarschuwt consumenten voor het afsluiten van flitskredieten, kleine leningen die makkelijk via internet of sms af te sluiten zijn tegen hoge administratiekosten. Dat liet het Nibud vrijdag weten.
Aangescherpt
In juni werden de regels voor deze kredietverstrekkers aangescherpt. Als reactie hierop hebben verstrekkers van flitskredieten hun aanbod aangepast. Ze vragen nu (extra) geld voor bepaalde diensten en rekenen een forse boete wanneer te laat wordt afgelost, ook als dit maar één dag is. Op deze manier worden er alsnog hoge bedragen gevraagd voor kortlopende kredieten, aldus het NIBUD.
In plaats van het afsluiten van een flitskrediet kan het volgens het instituut goedkoper zijn om rood te staan op de eigen rekening. Daarnaast kan het ook voordeliger zijn om geld van een vriend of familielid te lenen. Het NIBUD wijst er hierbij wel op dat er goede terugbetaalafspraken moeten worden gemaakt.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!