Kassa

Nibud: Meeste mensen merken weinig in portemonnee

19-09-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
portemonnee-930x520
Voor de meeste Nederlanders blijft de koopkracht volgend jaar zo goed al hetzelfde. Dat blijkt uit berekeningen die het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) heeft gemaakt op basis van de Miljoenennota die op Prinsjesdag is gepresenteerd.

Tussen -0,5 en +0,5%

,,Als er in de persoonlijke situatie van mensen niets verandert, verandert er volgend jaar ook weinig in de portemonnee'', aldus het voorlichtingsinstituut. Voor de meeste mensen liggen het verschil in koopkracht met dit jaar tussen de min 0,5 en plus 0,5 procent.

'Meeste huishoudens kunnen niet veel meer uitgeven'

Het Nibud vindt belangrijk dit te benadrukken, omdat de stemming over de koopkrachtontwikkeling behoorlijk positief is. ,,Consumenten kunnen hierdoor de indruk krijgen dat het in 2018 beter wordt. Maar ondanks de aantrekkende economie zullen de meeste huishoudens volgend jaar niet heel veel meer kunnen uitgeven dan dit jaar.'' ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (7)

wilvarawil
wilvarawil20 sep. 2017 - 22:37

Iedereen gaat er op vooruit.......zegt men.Ik ben benieuwd of dat wel klopt.In het verleden werd er door Zalm ook zo'nuitspraak gedaan.Toen konden man en vrouw ieder hun eigen belastingformulier invullen.Ik hoor het nog....IEDEREEN gaat er op vooruit! Maar wij gingen er flink op ACHTERUIT! Bij mijn wergever geprobeerd om uitleg te vragen of tot wie ik me zou kunnen wenden.Geen resultaat. Nu wordt het weer gezegd! Ik vertrouw het niet!

gerard van tol
gerard van tol20 sep. 2017 - 17:16

En dat betekend dus dat de meest mensen minder kunnen kopen, want de winsten van de zorgverzekeraars moeten gehandhaafd blijven en de dreiging van weer een belasting verhoging (laag Btw tarief) werkt ook niet echt mee.

Helen 66
Helen 6620 sep. 2017 - 14:13

De minima gaan er volgens het kabinet 0,3 % op vooruit en de mensen met de hoogste inkomens 1,1%! Goed bezig VVD. Degenen die het hardst extra koopkracht nodig hebben staan weer onderaan, En vooral de btw op voedsel (1e levensbehoefte)  van 6% naar 21%  brengen, komen er nog meer voedselbanken bij.

simon55
simon5520 sep. 2017 - 12:43

Het enige wat ik merk in de portemon ( naaie ) is dat er geld inkomt en veel harder uitvliegt. maar goed , ik hou de economie zo lekker draaiend

tenormin
tenormin20 sep. 2017 - 12:37

De paar euro die men als AOW meer krijgt weegt niet op tegen de te grote verhogingen van Zorgverzekeraar, Gemeente, Waterschap en rioolbelasting. En niet te vergeten de huurverhoging. Ik kom dus in de min. Maar de praatjes klonken weer leuk. ☻

2 Reacties
snuffelbaard
snuffelbaard20 sep. 2017 - 17:15

Sorry tenormin, de praatjes klonken ook al helemaal niet leuk.. Maar als je stemt op VVD & Co. weet je toch wat je krijgt?

tenormin
tenormin20 sep. 2017 - 17:34

@snuffelbaard, men denkt nog steeds: die partij vertelt me iets waar ik mee instem. De laatste 2 verkiezingen zijn we in de zeik genomen, de VVD zit er immers nog steeds? Maar de uitdrukking: "of je nu door de hond of kat gebeten wordt; het doet pijn. Ik heb geen enkel idee (meer) om op wie dan ook te stemmen. Trouwens, de PvdA, is dat dan nog iets? Ik dacht het niet. Hoewel ik Trump eng vind; ik denk dat er in de kamer mensen uit het zakenleven zouden moeten zitten. Maar ja, dat brengt natuurlijk niet veel op voor hun knip. (Wat bij miljardair Trump dus niet uitmaakt), zijn toko draait gewoon door.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!