Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Zaterdag om 19.05 uur op

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Nibud helpt mensen financieel overeind te blijven met digitale Geldkrant

26 mrt 2020
  •  
leestijd 1 minuten
geld munten euro 1127
Vanwege de coronacrisis brengt het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) een speciale online-editie van de Geldkrant uit, waarin besparingstips staan en wordt uitgelegd wie vanwege de crisis recht heeft op financiële bijstand en waar diegene dan moet zijn.

Financieel overeind blijven

Sommige veranderingen komen volgens Nibud-directeur Arjan Vliegenthart onverwacht op het pad van de mensen. De huidige crisis is volgens hem ook tamelijk abrupt ontstaan. Met deze Geldkrant wil het Nibud mensen op weg helpen om financieel overeind te blijven.

Omgaan met financiële stress

In de Geldkrant legt een gedragsdeskundige ook uit hoe men met financiële stress om kan gaan. Verder kunnen gemeenten de krant op maat laten maken om inwoners daarmee te informeren over de regelingen die zij hebben getroffen om mensen te helpen.
Ook houdt het Nibud met de website Geldwijzer Corona consumenten op de hoogte van actuele ontwikkelingen, die in deze tijd belangrijk zijn voor de portemonnee van de Nederlandse huishoudens. ANP
Nieuw: liken

Klik op het hartje als je dit een interessant onderwerp vindt en wij laten je hier meer van zien.

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!