Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Netwerksites populairst op internet

03-08-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Fallback image for card
Lange tijd was e-mailen datgene waar men online het meeste tijd aan besteedde. Dat is echter ingehaald door netwerksites met Facebook als meestbezochte. Dat blijkt dinsdag uit een dinsdag gepubliceerde peiling onder Amerikanen van onderzoeksbureau Nielsen, meldden Amerikaanse media.
Gemiddeld besteedden de internetgebruikers 23 procent van hun tijd online aan netwerksites. Met e-mail waren ze gemiddeld 8,3 procent van de tijd bezig. Vorig jaar was dit 15,8 tegenover 11,5 procent. Het spelen van spellen online is met 10 procent voor het eerst geliefder dan e-mailen. Het populairste spel is Farmville, dat gespeeld wordt in Facebook en zijn succes mede daaraan te danken heeft. De communicatie via netwerksites zou volgens de onderzoekers ertoe leiden dat er minder mailtjes verstuurd hoeven te worden, nu ook het wat oudere publiek de netwerksites heeft gevonden. Afgelopen jaar waren twee keer zoveel Amerikaanse vijftigplussers op netwerksites te vinden als minderjarigen. Op mobieltjes wordt het internet anders gebruikt. Daar blijft e-mailen vooralsnog het populairst met 42 procent. Het gebruik van sociale netwerken op een smartphone is bezig met een inhaalslag en verdubbelde naar 28 procent.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!